Karácsonyi mézes-gyömbéres garnélák

Úgy döntöttem, hogy 2017-ben újraindítom a blogomat, és portfóliómat szélesítve, nem csak különleges termékekről, terményekről írok, hanem valódi gasztroblogként recepteket is megosztok, illetve gasztronómiai hírekről, kóstolásokról is beszámolok heti rendszerességgel. Ha másra nem is, legalább az otthon mappákban felhalmozódott finomságoknak lesz egy digitális lenyomata is. :)

Elsőként a karácsonyi fantasztikus rákok receptjét közlöm, amit bárki nyugodtak kipróbálhat, aki szeretne valami egyszerűt, de mégis különlegeset készíteni a családjának.



Hozzávalók 3 főre:

250 gr garnéla (15 db)
1 nagy fokhagyma gerezd
2 evőkanál méz
2 cm gyömbér
1 narancs reszelt héja
1 fél narancs leve
2 evőkanál olaj
csipet só


A rákokat kettévágom. A fokhagymát szétnyomom, narancs héját lereszelem, levét kifacsarom, a gyömbért megpucolom és lereszelem.
A mézet, narancshéjat, gyömbért és a fokhagymát összekeverem és fél órán át marinálom benne a rákokat.
Ezután serpenyőben olajat hevítek, pirulásig sütöm a rákokat. Ha a rákok megpirultak, rálocsolom a fél narancs levét és a megmaradt marinádot, sózom, és még 5 percig párolom, amíg a nedvesség teljesen elfő és a rákokon már csak egy ragacsos máz marad. Előételként tálalom.

Megjegyzések