Meggyes borzaspite

Ez egy nagyon gyors, nagyon meggyes sütemény. Könnyed nyári esték kiváló kísérője! Amilyen gyors összerakni, olyan gyorsan túl is leszek a recept leírásán, nem szaporítom a szót. :) Állítólag ez egy német recept, de hozzám egy munkakapcsolat révén került. A hozzávalók mennyisége leginkább egy nagyobb piteformához passszol. Az én 20 cm átmérőjű tepsimben kicsit vastag lett a tészta, úgyhogy kisebb tepsihez én lisztből és cukorból a megadott mennyiség négyötödét javaslom .

Hozzávalók:

500 gr liszt
200 gr cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
25 dkg margarin
75 dkg meggy
fél keserűmandula aroma (Dr. Öetker)


A pite elkészítése roppant egyszerű, főképp, ha az ember az anyukája által magozott fagyasztott meggyből csinálja és nem kell vele dolgozni. :) A tésztához szükséges anyagokat jól összegyúrjuk és egy nagy gombócot formálunk. A gombóc háromnegyedét a piteforma aljába nyomkodjuk, rátesszük a magozott meggyet, majd a maradék tésztát nagylyukú reszelőn a tészta tetejére reszeljük. Sütőben 170 fokon körülbelül 1 óráig sütjük.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése